Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » Waar ben ik tegen verzekerd met een zakelijke creditcard?

Waar ben ik tegen verzekerd met een zakelijke creditcard?

Gepubliceerd op 12 augustus 2017 03:10

Benieuwd waar u allemaal voor tegen verzekerd bent met een zakelijke creditcard? Lees in dit artikel de verzekeringen die er bij een business creditcard zitten.

Met een creditcard voor zakelijk gebruik, zoals de business creditcard kunt u niet alleen betalen of geld opnemen. Deze zakelijke creditcards bieden namelijk nog meer voordelen. Zo profiteert u als ondernemer ook van verschillende verzekeringen die deze kaarten als extra service geven. Met welke verzekeringen u verzekerd bent kunt u hieronder verder lezen.

 

Aankoopverzekering zakelijke creditcard

Een aankoopverzekering is over het algemeen standaard bij zowel een zakelijke creditcard als een particuliere creditcard. Vaak is dit een van de redenen waarom mensen (online) aankopen doen met een creditcard. Uw aankopen zijn dan vanaf de aankoopdatum 180 dagen verzekerd bij:

  • beschadiging,
  • diefstal,
  • verlies.

 

Verzekerd tegen onrechtmatig gebruik

Bij bedrijven met meerdere zakelijke creditcards kan het voorkomen dat een medewerker onrechtmatig gebruik maakt van zijn of haar Mastercard. Met de "Ongeoorloofd Gebruik verzekering" bent u als bedrijf verzekerd tegen dit risico. Deze verzekering is gratis bij de Mastercard Corporate. Bij afname van de Mastercard Business is de verzekering optioneel en kost € 2,50 per business card.

 

Aanvullende reisverzekering creditcardmaatschappij 

 

Reisverzekering via ICS

Tijdens zakelijke reizen die u boekt met uw zakelijke MasterCard of Visa bent u aanvullend verzekerd tegen ongevallen reisverzekering. Deze gratis extra service bij International Card Services heet "ICS Safeguard Insurance" en vergoedt bij lijnvluchten ook vertraging van uw vlucht of uw bagage.

 

Reisverzekering via American Express

Ook bij American Express heeft u als ondernemer recht op een reisverzekering wanneer u uw reis vantevoren heeft betaald met een AmEx creditcard.

 

Reisongevallen

Tijdens een reis per openbaar vervoermiddel (waarvan volledige kosten voor aanvang van reis zijn betaald met de Business Card) bent u verzekerd voor eventuele reisongevallen. Deze verzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval tot €175.000.

 

Reisongemakken

Is uw bagage te laat (meer dan 6 uur) aangekomen? Heeft het vliegtuig meer dan 4 uur vertraging? Uw aansluiting gemist? Als kaarthouder bent u verzekerd tegen reisongemakken - zoals een vertraagde vlucht (max. €125 p.p. per reis), een gemiste aansluiting en vertraagde of verloren bagage (max. €175 p.p. per reis) - op vluchten die met de kaart zijn afgerekend. Als uw ingecheckte bagage niet binnen 48 uur na aankomst op de luchthaven van bestemming is aangekomen, bent u hiervoor nog extra verzekerd (€125 p.p. per reis).

 

Belangrijk! Check wel even per American Express creditcard de voorwaarden. Deze kunnen namelijk verschillen per zakelijke kaart. Ga voor meer info naar de >>website

 

 

Wereldwijde reisdienst

Een prettig idee voor als u een zakenreis maakt: bij een calamiteit kunt u rekenen op hulp en ondersteuning. Medisch transport, bezoek uit Nederland (wanneer u langer in een ziekenhuis moet verblijven) of hulp van een tolk. Dit geldt voor de creditcardmaatschappijen American Express, MasterCard en Visa.

 

Belangrijk! Per creditcardmaatschappij verschillen de voorwaarden. Voor meer info klik op de website:

>>Ameriican Express

>>ICS (Mastercard & Visa) 

 

Ook interessant voor u: verzekering voor ondernemers

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.