Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » American Express

American Express Zakelijk

Vind hier de beste zakelijke creditcards van American Express voor ondernemers, ZZP'ers en grote bedrijven. Met een AmEx business creditcard houdt u makkelijk privé en zakelijk gescheiden.

 

Verschil tussen betaalkaarten, zakelijke creditcards & charge cards

Die zijn toch allemaal hetzelfde? Dat is niet juist. Er zijn wel degelijk wezenlijke verschillen tussen de verschillende soorten betaalkaarten. American Express geeft in Nederland zogenaamde charge cards uit. Dat lijken (zakelijke) creditcards, maar zijn het niet. Voor u is het belangrijk te weten wat de verschillen zijn, zodat u de juiste keuze kunt maken als ondernemer.

 

Hoe werkt een 'normale' (zakelijke) creditcard?

Met een reguliere (zakelijke) creditcard kunt u veel van uw dagelijkse aankopen betalen, waarbij u op een later moment pas deze uitgaven terugbetaalt aan de creditcardmaatschappij. Het is in feite een soort zakelijk krediet waardoor er een wettelijk verplichte BKR toetsing moet plaats vinden. Iedere maand moet u een minimaal verschuldigd bedrag terugbetalen aan de creditcardmaatschappij. U kunt een deel van het openstaande bedrag meenemen naar een volgende periode, maar daar moet u dan wel rente over betalen. Mastercard en VISA zijn bekende voorbeelden van particuliere- en zakelijke creditcards.

 

Wat is een AMEX charge card?

Met een charge card, zoals de Amex credit cards, betaalt u iedere maand het volledig openstaande bedrag bij American Express. Dit is het bedrag dat u die maand met de zakelijke creditcard heeft uitgegeven. Alleen als u niet tijdig betaalt, dan moet u een boete betalen.

 

Voordeel van een charge card bij American Express

Het grote voordeel van een Amex charge card is dat u zo beter uw financiële situatie kunt beheersen, omdat u geen openstaand saldo meeneemt (met bijbehorende rentekosten) naar een volgende maand.

 

Bestedingsruimte op American Express creditcard

Een American Express charge card kent een grotere persoonlijke bestedingsruimte dan de meeste zakelijke creditcards. Bij American Expres kijkt men naar uw persoonlijke profiel en uitgavenpatroon en passen de bestedingsruimte daarop aan. Blijven uw uitgaven toenemen en betaalt u altijd netjes op tijd dan creëert u vanzelf een hogere bestedingsruimte. Zo beweegt uw bestedingsruimte met u mee en komt u nooit voor verrassingen te staan. En bent u toch van plan een uitgave te doen die veel hoger ligt dan normaal? Dan kunt u altijd contact opnemen met de Ledenservice van American Express.


Klik hier om een tekst te typen.


Klik hier om een tekst te typen.


Klik hier om een tekst te typen.