Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » Aankoopverzekering

Aankoopverzekering Zakelijke creditcard

Met een aankoopverzekering zijn vrijwel al uw aankopen gratis verzekerd tegen verlies, diefstal en/ of beschadiging. Stel u bestelt online een nieuwe laptop. U laat deze vallen en uw scherm is kapot. Met de aankoopverzekering van uw creditcard wordt de reparatie van het scherm vergoed. Mits u de laptop betaald heeft met uw zakelijke creditcard.

 

Wat wordt er vergoed met een aankoopverzekering?

De aankoopverzekering biedt een vergoeding voor zaken die u met uw zakelijke creditcard heeft betaald. Deze staan op het rekeningafschrift van de krediet kaart. De hoogte van de vergoeding is in veel gevallen gelimiteerd tot een bepaald bedrag per gebeurtenis en/of per jaar.

Voor bepaalde zaken zijn maximum vergoedingsbedragen opgesteld. Voor mobiele telefoons en sieraden ligt de vergoeding bijvoorbeeld een stuk lager. Hoe hoog de vergoeding precies is, leest u terug in de polisvoorwaarden van de creditcard.

 

Eigen risico

Er is overigens wel vaak een eigen risico van toepassing. Dit eigen risico moet meestal worden betaald per schade geval.

Bij sommige creditcardmaatschappijen kunt u ook nog een verlengde aankoop verzekering afsluiten voor het geval de standaard periode voor u niet voldoende is.

De kortste aankoop verzekering periode is 90 dagen de langste is 365 dagen.

 

Wat is niet verzekerd?

In bepaalde situaties heeft u als verzekerde en creditcardhouder geen recht op een (volledige) vergoeding. Dat is bijvoorbeeld het geval als:

  • Er sprake is van normale slijtage van een aankoop
  • Als de schade het gebruik van het product niet belemmert
  • Als de aankoop onbeheerd (en onbeveiligd) is achtergelaten, bijvoorbeeld in een openbare ruimte of in een auto die niet op slot stond.

Bij sommige aankoopverzekeringen zijn bepaalde zaken, zoals een mobiele telefoon of laptop niet gedekt als ze zijn opgeborgen in een motorvoertuig.

 

Uitzonderingen Aankoopverzekering

Niet alle aankopen vallen onder de dekking van de verzekering. Dit zijn vaak zaken als contant geld, reischeques, voertuigen (land, zee en lucht), een muntcollectie, etenswaren, rookartikelen, 2e hands spullen, sieraden, dieren en planten.

In de polisvoorwaarden leest u precies terug wat wel en niet is verzekerd op de aankoopverzekering.

 

Hoe lang geldt de aankoopverzekering?

Hoe lang aankopen zijn verzekerd, hangt af van uw zakelijke creditcard en de voorwaarden die daarbij horen. Een standaarddekking is meestal 180 aaneengesloten dagen. Bij de iets duurdere business creditcards geldt de aankoopverzekering vaak 365 dagen. De aankoopverzekering gaat in op de dag van de aankoop.

 

Schade claimen?

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met schade, diefstal of verlies van een aankoop die is gedaan met uw uw zakelijke creditcard dan kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Controleer allereerst of de kosten mogelijk op een andere verzekering zijn gedekt, bijvoorbeeld een inboedelverzekering.
  2. Controleer bij uw creditcardmaatschappij of in de polisvoorwaarden of uw verloren, gestolen of beschadigde aankoop in aanmerking komt voor een vergoeding.
  3. Overhandig het aankoopbewijs (de factuur of bon) aan de creditcardmaatschappij voor controle.
  4. Veder zult u een schadeformulier moeten invullen en opsturen naar de creditcardmaatschappij.
  5. Het duurt meestal een aantal weken voordat u bericht krijgt over de verdere afhandeling van uw claim.

 

Diefstal

In het geval van diefstal bent u verplicht om aangifte te doen bij de politie. Uw creditcardmaatschappij zal een kopie van de aangifte willen zien.

 

Vond u deze informatie over de aankoopverzekering nuttig?

Deel deze info: