Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » Bestedingslimiet

Bestedingslimiet zakelijke creditcards

Het bestedingslimiet, ook wel bestedingsruimte genoemd, is het geldbedrag dat u maandelijks kunt spenderen met uw zakelijke creditcard. De bestedingsruimte kan per creditcardmaatschappij en soort business creditcard variëren van 1000,- euro tot 20.000,- euro.

 

Betaling & reservering

Zowel een betaaltransactie als een reservering worden van het bestedingslimiet in die periode afgetrokken. Houdt er tevens rekening mee dat zowel betalingen als reserveringen die buiten het bestedingslimiet vallen, zullen worden geweigerd door de creditcardmaatschappij.

 

Bestedingslimiet verhogen

Bij de meeste zakelijke creditcards bestaat er een standaard bestedingslimiet dat eventueel kan worden verhoogd. Hiervoor neemt u contact op met de creditcardmaatschappij. Deze zal vaak eerst kijken naar uw inkomen (of omzet) en betaalgedrag, voordat de bestedingslimiet verhoging wordt doorgevoerd.

Zit u al aan de maximum bestedingsruimte? Dan is het misschien interessant om een andere zakelijke creditcard aan te vragen.

 

Geld storten

Bij de meeste creditcarduitgevers kunt u de bestedingsruimte handmatig vergroten door geld te storten op de creditcardrekening. Uw bestedingslimiet wordt dan verhoogt met het bedrag dat u naar de creditcard heeft overgemaakt. Als bijkomend voordeel ontvangt u bovendien spaarrente boven een bepaald bedrag.

 

Zakelijke creditcards zonder bestedingslimiet

Bij de creditcardmaatschappij American Express geeft men als enige uitgever zakelijke creditcards uit waar geen bestedingslimiet aan vast zit in tegenstelling tot ICS. Aan het einde van de maand wordt echter wel automatisch uw totale openstaande card bedrag van uw betaalrekening afgeschreven. Dit noemen we ook wel een charge card.

 

Was deze bestedingslimiet info nuttig voor u?