Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » BKR toetsing

BKR toetsing Tiel

Een BKR toetsing is een controle door de creditcardmaatschappij op de kredietwaardigheid van de aanvrager. Indien deze BKR toetsing negatief uitvalt heeft u een grote kans dat uw zakelijke creditcard aanvraag wordt afgekeurd.

 

Hoe werkt een BKR toetsing?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR), gevestigd in Tiel, houdt van personen bij welke leningen en kredieten er zijn afgesloten en of er schulden zijn gemaakt. Denk hierbij aan hypotheken of een zakelijke lening.

Ook een zakelijke creditcard of business card is een krediet en wordt dus bij het BKR geregistreerd. Dit alles gebeurt in een beveiligd, elektronisch dossier.

 

De BKR toetsing geeft informatie over:

  • De hoogte van kredieten en leningen
  • Informatie over wanneer het krediet of de lening is afgesloten
  • Kredietsoorten
  • Betalingsachterstanden met betrekking tot een lening of krediet
  • Bijzonderheden bij het aflossen van kredieten en leningen, bijvoorbeeld over reeds terugbetaalde schulden, etc.

 

Vraagt een creditcardmaatschappij  altijd uw gegevens op?

Het BKR in Tiel informeert aangesloten organisaties over kredieten, die door consumenten zijn afgesloten bij banken en andere financiële instellingen, zoals creditcardmaatschappijen. Deze informatie helpt de aangesloten organisaties om bij hun afweging of het verantwoord is een krediet te verstrekken. Zo helpt het BKR krediet- en betalingsrisico´s te beperken en over-kreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

 

Alternatief bij negatieve BKR notering

Indien uw aanvraag op basis van een negetieve uitslag van de BKR toetsing wordt afgekeurd. Raden wij aan om een debitcard of prepaid creditcard aanvragen.

Deze kaarten worden zonder BKR toetsing verstrekt. Omdat u bij deze oplaadbare creditcards niet rood kunt komen te staan is er geen krediet aanvraag nodig en heeft u de kaart snel in huis.

 

Let op! Niet alle bedrijven accepteren deze debit of prepaid kaarten als borg. Vraag dit als het kan eerst na wanneer u met dit soort kaarten een auto wilt huren of een hotelkamer of vliegvakantie gaat boeken.

 

Vond u deze BKR toetsing info nuttig?