Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl
Zakelijke-creditcard.nl » Ondernemer » Online boekhouden

Online boekhouden

Als ondernemer kunt u het online boekhouden gratis doen, door gebruik te maken van de software waar je niet voor hoeft te betalen. Het grote voordeel is uiteraard dat u geen kosten hoeft te maken, het nadeel is dat u niet (altijd) op de beste functionaliteiten kunt rekenen. Wat dat betreft is het verstandig om binnen het online boekhouden goed te kijken naar de betaalde pakketten, bijvoorbeeld de voordelige software waarmee u als ZZP’er of kleine ondernemer net wat meer kunt dan de gratis boekhoudprogramma's.

 

Voordelen van een online boekhouding

Voor een gezonde onderneming moet u als ondernemer op de hoogte zijn van uw financiën. Helaas is de boekhouding doorgaans niet het onderdeel van de onderneming waar men veel tijd aan wilt verliezen. Het levert immers niet direct iets op en daarnaast houden veel ondernemers zich liever bezig met hun eigen vakgebied. Met dank aan het internet wordt het regelen van de boekhouding echter steeds gemakkelijker. Lees snel verder wat online boekhouden voor u oplevert als ondernemer.

 

24 uur per dag uw boekhouding online bereikbaar

  1. Veel ondernemers zijn al overstag gegaan wat betreft online administratie. En vreemd is dat niet, want online administratie wordt steeds beter en dus steeds eenvoudiger voor de gebruiker. Door uw boekhouding in de cloud te regelen, kunt u er 24/7 altijd bij waar u zich ook begeeft. U hoeft u dus niet meer af te vragen hoe de financiële zaken ervoor staan, want binnen enkele klikken vind u het antwoord online.
  2. Daarnaast houdt het online boekhoudprogramma al uw administratie bij, zodat u ook jaren later nog terug kunt vinden wat uw omzet destijds was.
  3. Als laatste kunt u uw online boekhouding gewoon delen met iemand anders. U hoeft dus niet meer met dozen vol kassabonnetjes te sjouwen als u uw administratie eens wilt laten controleren door de boekhouder!