Zakelijke-creditcard.nl Zakelijke-creditcard.nl

Tanken met Zakelijke Tankpas

Zakelijk tanken met een tankpas? De belastingdienst verplicht u als ondernemer om te betalen met een zakelijk betaalmiddel. Een zakelijke tankpas is dan de uitkomst voor iedere ondernemer. Ook als u een kleine ZZP'er of freelancer bent. Op deze manier houdt u het voor de Belastingdienst, maar ook voor u zelf overzichtelijk.  

 

Getankte Btw bedrag terugvorderen bij de Belastingdienst 

Over het bedrag dat u betaalt heeft voor het tanken, kunt u bij de belastingdienst de BTW terugvorderen. Met een zakelijke tankpas ziet u dit handig in een overzicht in uw facturen. Het is dan als ondernemer zijnde makkelijk voor de belastingdienst en voor u zelf of uw accountant/boekhouder dit aan te geven. De Belastingdienst kan hierdoor uw betaalde btw voor het tanken sneller terugbetalen aan u.

 

Let op! Betaalt u niet met een zakelijk betaalmiddel dan kan de belastingdienst uw terug te vorderen getankte btw bedrag weigeren.

 

Kan ik met een zakelijke creditcard tanken als ZZP'er of ondernemer?

Uiteraard is het ook mogelijk om met een zakelijke creditcard of business creditcard te tanken en te betalen bij een pompstation. Het nadeel is dan dat u als ondernemer/ZZP'er wel de (kassa) bon moet bewaren waar de btw van het tanken op vermeld staat. Het is daarom aan te raden om met een zakelijke tankkaart of zakelijke tankpas te betalen bij een tankstation. Dan heeft u niet al deze rompslomp en krijgt u alles netjes per factuur voor de administratie.

 

Welke zakelijke tankpassen worden geaccepteerd door de Belastingdienst?

De tankpassen waar u als ondernemer uw btw kunt terugkrijgen van de belastingdienst geven we hieronder weer.